Idag blev det lite hoppning för Oshibwa. Väldigt små hinder. Men jävlar att hon tycker det är kul. Hon har fått vila i två dagar. Jag och victoria som har sin häst i samma stall tog en liten uteritt i hagen. Det märks att Oshibwa har kapplöpsblod i sig för jävlar vad de gick. Victorias häst Danza och Oshibwa är gamlingarna i stallet. Båda tror jag har mest krut i benen än de yngre. Haha tanterna alltså ;)

Det var en ganska kort runda så det passade bra att Oshibwa fck göra sig av med lite energi och värmas upp ordentligt innan hoppningen. Hon var jätteduktig. Och jag vet inte om det är hon eller jag som har utvecklats. Sist jag hade henne för flera år sedan så hade hon en konstig grej att hon skulle vika av mitt framför hindrerna. MEn inte idag :) hon hade ett jäkla sug innan hindrerna så jag fick nästan hålla in henne.

Valparna som är ute hos Ewa just nu. Tror hon skulle behålla en.

Ewas treåring Blue star som är under inridning

Stallets ena tant förutom Oshibwa. Danza, victorias Arabiska fullblod

​Och så Oshibwa igen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hade redan påbörjat ett inlägg men glömde bort det så jag gör ett nytt. Oshibwa har fått två dagars vila. I morgon står lite hoppning på schemat. hittade lite pinnar och stockar och byggde upp en liten hoppbana i ena hagen. blev så sugen efter uteritten här om dagen. Det blev mycket galopp i skogen. eller ewa travade på parry före mig och det gick så snabbt så oshibwa fick galoppera bakom. I alla fall så låg det en liten stock i vägen som hon gjorde ett riktigt hopp över. Den var inte så pass stor så hon behövde hoppa över men visst det gjorde hon. Så har fått upp ett par småhinder så vi får se hur det går. hon lär vara pigg i morgon i alla fall.
På tal om när jag och Ewa galopperade /travade i skogen så glömde jag ducka för en gren med barr. och vi var uppe i ganska hög fart och jag fick grenen rakt i ögat. ögat svullnade upp och jag såg lite suddigt resten av dagen. känner av lite grann idag men annars är det inget problem. . I morgon är det ledig dag så ska hänga i stallet och så ska jag och robin ha städdag. han har ju då flyttat hit tillfälligt innan vi flyttar till huset som är under renovering.
det går framåt med renoveringen i alla fall. inprincip allt är utrivet så då ska det bara byggas upp igen ;)

Likes

Comments

Just nu har jag slagit arslet ner i soffan hos mamma och pappa. mitt batteri dör väl snart men tänkte få till ett litet inlägg i alla fall. Idag började jah dagen med att åka till Anna där kalle håller hus för att ta en kaffe med kalle. Efter det så åkte jag direkt till stallet.
började med att vattna volten och ta på blue star (Ewas treåring) sadel och träns och longera henne. Sedan var det dags för mig att sitta upp. Det gick väldigt bra. Vi gick en liten runda men på vägen tillbaka blev hon väldigt tittig och nervös för prassel i skogen och när för grannen när han var ute. Så fick hoppa av. Hon inprincip cirkulerade flera meter innan hon lugnade sig. avlutas med några varv på volten igen.

Det roliga med blue star är att hon är väldigt duktig och har lätt för galoppen trots travblodet. har inte varit några problem att sitta på henne. Men lägger man fram en bom som hon ska få trava över. aldrig i livet tycker hon. Hon är såååå tittig för hinder och bommar. Hahah det blir inte någon hopphäst där inte ;).

Efter det så longerade jag Oshibwa också innan jag red. hon har alltid haft problem med vänstergaloppen så kollade lite från marken. och mycket riktigt så är hon stel i den sidan. Men hon fattade rätt galopp även fast det var springigt och snubbligt. så jag hoppade upp och red lite i hagen. fick fatta om galoppen ett par gånger men tillslut blev det rätt. Det äe lite tråkigt att man inte har någon riktig paddock eller ridhus i närheten :/ jag har ju ingen dragkrok på bilen heller så kan ju inte ta henne nånstans så ofta.
nu ska jag longera henne och fokusera på vänster galoppen en gång i veckan för att stärka upp. nästa steg är att få henne att bli lugnare och ta bettet istället för att bara springa med huvudet uppe i himlen xD haha. allt är så finkänslig med henne. ska ta ut en veterinär för att kolla lite på tänderna så att dom är ok så jag inte jobbar med ett problem som egentligen sitter någon annanstans. fick hem nya klassiska tränset igår också. Det satt bra:) men det är så nytt och stelt så hon fick lite skavsår. ska olja in det i morgon tänkte jag .

Ewa åkte på möte så jag la ut hö och släppte ut alla hästar innan jag åkte vidare. då åkte jag hem till mamma och pappa och slängde in en tvätt (våran tvättmaskin är trasig) och sen till alväng för att riva lite mer tapeter. så jag kom precis därifrån. I morgon ska jag och Ewa ut och rida så borde åka hem och lägga mig. och DUSCHA. stinker blandning mellan svett, väggspån och häst. Hahah
jag tog lite före bilder på huset just nu när det är under renovering. kul att se förändringen :)

Likes

Comments

​Halloj!

Nyss kommit hem från jobbet efter en minst sagt spännande dag xD . Börjar väl med att jag vaknar fem över halv nio. Jag börjar nio. Tar väl ca 10 min att köra till jobbet. I alla fall så var jag där kanske 10 i eller fem i. Stressar som fan för att hinna byta om. Meeen då var det ju strömavbrott på hela sätra;) Det skulle komma tillbaka efter 1 h och en kvart. Kom precis hem. Oshibwa får vila idag. Hon har ju ändå gått några dagar i rad. I morgon tänkte jag köra lite longering. Hon har lite för hetsiga steg och så fort jag tar tyglarna så kör hon upp huvudet och kortar upp stegen otroligt mycket. Så tänkte kolla hennes steg lite från marken. Försöker hitta ett bett som passar henne. Men det är ju så svårt. Vill ju prova mig fram innan jag köper. Någon som har något tips så är alla välkomna.

I morgon ska jag och robin till huset och börja riva tapeter och på söndag blir det väl att kolla på färg på väggarna. Bäst att passa på nu när vi båda är lediga på helgen. vilket aldrig händer ;) haha.

Det var allt jag hade på hjärtat idag. Inte så händelserik dag alls egentligen. Har ju bara jobbat. Tänkte ta kväller snart. God natt och må gött!


Likes

Comments

Började dagen med att jobba 06-15. Efter det så drog jag till hemköp för att hämta ut ett paket. Oshibwas nya träns har kommit. Så otroligt snyggt. Tyvärr hade jag beställt tyglar i helt fel färg och den ena tygeln gick verkligen inte att skruva isär så jag kunde få på bettet. Men det var riktigt snyggt!

Jag och Marina red ut en lite längre tur. Hon fick låna Parry hotter. Det blev en lugn tur med skritt och trav. Marina har ju inte ridit på ett år så hon kommer nog vara ganska mör i morgon ändå ;)

Ochibwa är lite hostig. Det bli bättre när man är ute och rider. Börjar misstänka allergi. Möjligtvis damm. Får spåna vidare. Avvakta och se åt vilket håll det går. Är på jakt efter en sadel så jag kan köra lite smått med dressyr på henne. Har beställt ett nytt träns ocksåfår väl kanske bli barbackadressyr. Cheyenne går nästan bättre när jag rider barbacka än med sadel i dressyren. C heyenne skriver jag en presentation om någon annan dag.

Just nu är jag så trött så ögonen står i kors så jag tänkte faktiskt gå och lägga mig.

Lite bilder från idag.


Likes

Comments

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" height="360px" scrolling="no" src="http://www.bloggerfy.com/se/widget/expose?id=3877876&layout=1&style=1" width="250px"></iframe>