​Historian om piggelin är lite rolig, detta är ej hästar i företaget utan två ponnys köptes till barnen. Säljaren till ena shettisen nämnde att hon var tjock så hon skulle dra ner på maten. Men det visade sig att ponnyn var dräktig. Men ingen vet med vilken hingst. Jag tycker fölet ser ut att ha islandshäst i sig.

Molly som mamman heter fölade helt utan förvarning. Det var mitt pass denna dag också. Vid 16.00 ca så fodrade jag dom i hagen. Jag hade kollat mjölken på morgonen och det var fortfarande klart genomskinligt så jag tänkte att då är det inte dags än på ett tag. Mjölken ska ju bli vit dagen innan. Hon hade inte haft några vaxproppar  heller som dom oftast får. Och 90 procent av alla hästar fölar på natten.. I alla fall så fodrade jag dom vid fyra och allt såg lugnt ut. Vi gick ner till sjön med hundarna. Hade besök av en person från förra stallet.

Vid 18.00 åker jag hem från dagen men hon som är på besök stannar mig och ropar att Molly har fölat i hagen. Hoppsan. Så snabbt gick det.

Fölet fick namnet Piggelin och blev ett litet sto :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Detta är alltså det första fölet som föddes på nya gården. Det var jag som tog passet den dagen själv och när jag kom in på morgonen så stod hon där. Vi tippar på att hon kom runt 5 på morgonen. Mobile som mamman heter är hjärtat i familjen. Dom har försökt få föl på henne i fem år ca utan framgång. När hon väl blev dräktig så fick hon en senskada i hagen och fick stå på box länge i slutet av dräktigheten. Dom kan vara ute men inte springa med dom andra i risk för att hon ska skada sig igen. Fölet fick efter många om och men namnet Lyra.

Hon är väldigt framåt och modig/orädd. Väldigt social mot alla människor och diggar när man kliar hennes rumpa.slutar man så sätter hon sig nästan i knät på en. När man lindar mammans ben så får man räkna med att bli nafsad i håret och få en rumpa i ansiktet för att man ska klia. Otroligt mysigt föl:)

Likes

Comments

Halloj igen! Jag är hemma och mellan landar då jag ska iväg till frövi för att dressyra på en ny häst som jag aldrig har ridit. Ska bli spännande.

Jag håller på och laddar upp mobilen så under tiden så ska jag faktiskt skriva lite om mitt nya jobb.

Jag har ju lämnat donken livet bakom mig och börjat jobba med unghästar, alltså vi (vi är två personer som jobbar) föder upp hästar till hoppryttaren Katie Dinan och hennes mamma. Än så länge så har det kommit två föl, vi har fyra ston till som ska föla snart och jag kollade på tre av dom idag som är beräknade på samma dag, och alla tre har börjat fylla upp så om ett par veckor är det dags för dom :).

Jag ska berätta lite om fölen som har kommit och deras mammor när jag är tillbaka från frövi, samt hur deras födsel gick till :)Likes

Comments

Jag hann ej skriva något igår då jag var tvungen att fixa bilen. Alla bildelar som jag och brorsan beställde var fel så nu står jag utan bil. Underbart. Fick stå länge i kö till support för att dom sedan klickade mig innan jag han säga något. För att sedan ringa upp igen och köa. Hon skulle ringa upp om en kvart... Jag ringde upp efter 40 min.. Krångel krångel.... Blev så arg igår så jag rökte en halv cigg. Kan tillägga att jag inte har eller nykter på ca 1 år..

Likes

Comments

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" height="360px" scrolling="no" src="http://www.bloggerfy.com/se/widget/expose?id=3877876&layout=1&style=1" width="250px"></iframe>