just nu sitter jag i bilen och ska springa in på Ica för att hämta ett paket och kanske någon äcklig mikromat för att jag är en väldigt dålig människa som hatar att laga mat och tog sista matlådan igår när jag kom hem från stallet.
i alla fall så ville jag vara skriva någon rad om ett framsteg med grymm. jag stod och fyllde på vatten i hagen vilket tog kanske 20 minuter. passade på att jobba med honom då. han backade ett ynka steg när jag bad honom så det var ju i alla fall ett steg i rätt riktning. tänkte ta ut honom och träna lite mer men ville inte förstöra den där positiva känslan som fanns genom att bråka ännu mer utan vi stod länge och mös bara och tränade på att flytta för tryck istället för att gå emot tryck.
gick en sväng i hagen och grymm gick alldeles bakom mig hela tiden trots att jag gjorde vändningar och gick åt olika håll. Han är inte så haj på att stanna bakom mig utan han vill gärna gå om mig tills jag är vid hans mage ungefär men han stannar i alla fall. fler hagträningar kommer det bli i alla fall. :)

en bild på leia och luke som hälsar på varandra i hagen:)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

idag började första träningen för grymm här hemma. mitt mål var att få honom att backa med hjälp av grimskaftet. jag började röra på det och får ingen reaktion.  (står alltså framför honom ca 1.5 meter ifrån med långt grimskaft/longerlina). jag viftar hårdare utan reaktion. det slutar med att jag står och kastar linan mot honom för att få honom rygga utan reaktion. tar upp spöt och viftar framför ansiktet och fortfarande utan reaktion. och där tänker jag. "vad fan har jag gett mig in på". han var totalt ointresserad av mig och mer intresserad v att titta på allt annat. jag tänkte att jag longera r honom fysiskt trött och testar igen sedan. det var det enda jag ville innan jag avslutade var att få honom att rygga.

han joggade på ett par cirklar för att sedan tvärstanna och byta varv själv. jag viftade till ordentligt med longerspöt en gång men han sket totalt i det. för att sedan tvärstanna och inte röra sig en meter. jag viftade och viftade med spöt bakom han utan resultat. jag petade han på baken lite lätt utan resultat. jag gjorde detta upprepande gånger i hopp om att han skulle ta i alla fall ett steg fram men nej.
kände till slut att vi inte kommer någon vart idag. det är för mycket runt omkring och jag vill inte jobba med någon häst när jag börjar bli irriterad.

så vi tog en promenad ner till vattnet en sväng istället.

när vi var tillbaka skulle jag spraya honom med insektsspray innan dom skulle gå ut i hagen varav det tyckte han ju såklart inte om och sparkade sprayflaskan ur handen på mig. och sedan fortsatte sparka upprepande gånger när jag sprayade där.
jag märkte även att han går mot tryck för när han stod alldeles för nära mig och väggen i gången så försökte jag flytta honom. men ju mer jag puttade honom i sidan desto mer flyttade han sig närmare mig. haha

det är mycket att jobba med. men det blir nog bra till slut :)

Likes

Comments

detta är grymm. han är en 3 årig hingst. korsning mellan New forest och arab. jag har köpt honom och han ska bli min projekthäst. haha det låter som att jag ska bli djurtestare.
Nej men jag ska rida in honom och utbilda honom själv. detta blir alltså den första hästen jag äger och rider in helt själv så det ska bli så otroligt spännande och se vad denna häst utvecklar. han är sutten på och har haft sadel och träns. men jag ska börja om helt från början tänkte jag och arbeta mycket från marken i ett par månader. eftersom han är ganska liten så vill jag att han bygger upp mycket muskler innan jag sitter upp på honom. jag är inte jätte stor själv och ganska kort är jag också så det går nog. det märker man om inte annat.
så från och med nu får ni hänga med på grymms resa :)

Likes

Comments

hästen har travat och galopperat upp pulsen. nu är det dags att böja och känna på hästen. en del jobbar hästarna i form på en gång, innerskänkel mot yttertygel. en del gör på annat sätt. inget är rätt eller fel.
pga jag har ridit mycket Western så HR jag stora problem med att rida med korta tyglar. när jag tycker att dom är så kortade som det går så säger tränaren att jag ska korta dom mycket mer. ibland upplever jag det som en dragkamp mellan mig och min häst på träningar och jag är nästan alltid besviken när jag åker därifrån. sen kommer jag hem och gör på mitt sätt och visst, hästen kanske går i en för öppen form första 30 minuterna av passet men jag ska förklara hur jag tänker.

jag pillar inte mycket i munnen när jag börjar ställa och böja hästen. jag kör mycket tempoväxlingar, skänkelvikningar och skolor i den formen hästen vill gå i i det tillfället. när hästen blir mjuk  så sänker den huvudet och höjer ryggen automatiskt.

om vi går tillbaka i tiden så hade jag en höst som var väldigt spänd och körig med huvudet. jag tragglade med denna häst dag in och dag ut. efter en tid var vi med på en liten lc;2 . inte för att det fanns något dressyr över huvudtaget i denna häst men ville köra för skojs skull. det enda jag fokuserade på var min sits och vägarna för hästen kunde jag inte göra så mycket åt då väl på plats. sista i programmet när vi skulle vända upp känner jag att hon mjuknar och jobba med ryggen. jag hade alltså endast fokuserat på att hålla händerna stilla, sitta stabilt och rida ordentliga vägar. jag fortsatte jobba henne på detta sätt och det gick bättre och bättre... trots att uppvärmningstiden var längre än normalt.  men jag nöjde mig att värma upp 30 min och rida ihop hästen 15 minuter. och den metoden krockar med dom tränarna jag har haft och dom är inte så många.

jag försöker lära om men jag letar efter en tränare med lite samma stil som en annan.

man kan inte gå ner i spagat utan att stretcha musklerna lite varje dag.
jag vet även hur det känns när jag rider ihop hästen från början på korta tyglar och helt plötsligt känner att BAM! där satt den.

men känner jag att jag måste kämpa för att få min häst i önskad form så är det inte värt det. det kommer naturligt till slut. det är bara att ha en ängels tålamod.

lite kvällstankar bara. må så gott!

Likes

Comments

japp... fortfarande helt paj sen fredags. börjar möjligtvis bli något bättre men nu ska jag låta bli alkoholen hädanefter.  det är inte värt att må såhär.
på tal om ingenting så tror jag att jag börjar bli en shopoholic xD haha.  jag har upptäckt appen wish och jag är helt fast nu. ;)
tillbaka att jobba i morgon. känns väldigt skönt faktiskt. tänkte ta en liten tur på fenja om vädret håller i för att fort utforska en skogsväg och bara se vart den leder. på tisdag kommer jag avslöja vad mitt nya projekt är :) så det är bara att hålla ut tills dess. ;)

Likes

Comments

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" height="360px" scrolling="no" src="http://www.bloggerfy.com/se/widget/expose?id=3877876&layout=1&style=1" width="250px"></iframe>