har inte haft tid att uppdatera något idag då jag har knappt hunnit sitta ner. jag åt en snabblunch och stack ut och red. grymm var pigg. tränade galoppfattningar ute idag igen. det börjar gå riktigt bra :)
vi har tydligen en vattenläcka i marken på jobbet så vi var tvungna att fylla upp vatten till alla hästar för hand. vi har ju inga vattenkoppar utan hinkar med kranar i varje box och det vattensystemet är avstängt så vi måste hämta vatten i ett annat rum i stallet.
nu ska jag mellanlanda hemma nån minut  och sen iväg igen. uppdaterar senare ikväll om jag hinner.
kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

jag tänkte ta allt från början. jag började kind off grupptryckröka när jag var 11 till 12 år ca ?! hade testat att röka många år tidigare men mer inte förstått hur man gjorde.  jag och min granne gick ut till pulkabacken och jag hade tagit ett paket av mamma och pappa. vi var små och stod bakom pulkabacken medan en höll i ciggen och den andra försökte tända den. vilket gick sådär.
väl hemma så kom mamma och pappa på.att jag hade tagit cigg av dom så jag gick skriva rökning dödar på fram och baksida på ett a4 papper.  detta papper har jag kvar än idag ;)

detta var egentligen inte det som utlöste att jag blev rökare utan några år efter det så gick jag och en kompis ut i skogen och lärde oss att dra halsbloss. jag hade då blivit så haj på att sno cigg av mamma och pappa för jag visste i ca vilket antal i paketen dom hade och vid halvfullt paket kunde man plocka några men absolut inte när det var fullt eller nästan fullt eller nästan tomt. jag plockade då och då o h la i Nässprayskartonger innan man började hitta sina :langare: , i början var man hatad av många som tyckte att vi jag dumma i huvudet jag och min kompis som rökte . personerna i fråga som klagade på oss....började ganska snart att göra det också.

så började det. jag tror jag har rökt ett paket per dag sedan jag var tolv (ja 12 jävla år). det är sinne egentligen.

när jag jobbade på donken så rökte jag som mest. när jag hade rast kunde jag smälla i mig så många cigg jag hann på en kvart samt en kaffe. för mig just då var det min stund att slappna av. jag var tvungen att ha alla Min rutin cigg och alls mins rast cigg och hängde man kvar efter jobbet så satt man på den där bakgården och kedjerökte och drack kaffe så man blev helt upp i varv.

det var nånstans här jag bestämde mig för att sluta. jag mådde Illa hela tiden pga all koffein och jag vaknade på nätterna och fick astma anfall och det pep ur Mina lungor när jag andades. och då bestämde jag att efter jag kommer hem från semestern det finito med cigg.

OH fy fan vad jobbigt det var. jag hade ingen abstinens på någon hög nivå som tex en avtändning. men jag var rastlös
helst PLÖTSLIGT kändes det som att dom nätterna jag kommer hem.  från jobbet och sätter mig på trappan  och röker tre cigg är dom bästa stunderna i mitt liv. Det är ju alltså mina koppla av stunder.

jag gav inte upp utan  jag fortsatte smälla till gamla vanor för ja vanorna är fan värre än nikotinet i sig att ta en cigg då var alltid mitt sätt att koppla av och fokusera.

idag har jag inget sånt sätt för jag känner aldrig behov av att koppla av. jag kopplar av när jag lägger mig och kolla på serier.
mitt sätt att koppla av nu är att göra rent läder i stallet eller putsa på ponnyn.
jag är.frisk och kry och vaknar aldrig mer på nätterna av att det piper när jag andas.

idag kan jag inte ens Tänka på att jag har varit rökare. det känns så långt bort.
röksuget ska jag vara ärlig och säga att det försvann i te förens efter ett halvår. men  nu är jag långt över den tröskeln och kroppen mår så bra :)
kan jag så kan du. allt handlar om självdisciplin och att hålla ut.

Kram.

Likes

Comments

jag tänkte skriva lite om varför och hur det blev just grymm som jag skaffade. jag hade letat storhäst ett tag för att kunna komma igång och träna igen och komma ut på tävlingar som småningom. det gick väl inte direkt framåt i letandet och jag stod och trampade på samma ställe (ni som har varit ute och letat häst vet känslan) . jag var ute efter en känslig läromästare med mycket ös och nerv. det är sånt jag gillar.

i alla fall så föddes grymm hos min "granne" . (här ute på landet är man granne med alla som bor inom 5 km avstånd) ;) och han var en "never ment to be" häst. Jag tror att mamman var dräktig när dom fick hem henne om jag har fattat det rätt. och att hon endast var ett år. i alla fall så växte han upp där sina första tre år. liten och såg nästan lite missbildad ut xD (sorry grympe). Han blev könsmogen och mer och mer hingstig. och eftersom  dottern började plugga på gymnasiet och att dom redan hade tillräckligt med hästar (han användes ju inte direkt till något som dom andra hästarna) så frågade dom en dag om jag ville köpa honom för en billig peng. så på impuls köpte jag honom och tog hem honom straxt där efter. Han var sadeltränad och insutten innan jag fick hem honom men jag har ridit in honom själv. Han är duktig och gör framsteg hela tiden :) jag som skulle ha en utbildad storhäst blev med en outbildad ungponny ;) haha.

Likes

Comments

idag var äntligen underlaget så pass bra så jag kunde rida ut en sväng på grymm. vi tränade galoppfattningar och det gick väl helt okej ! han var taggad och rädd för exakt allt i början.

men jag har ett litet problem. när han börjar bli varm och böjbar så börjar han köra med huvudet typ "bockar" med huvudet. vet inte vad jag ska göra åt det? han börjar köra med huvudet upp och ner. mest i skritten men lite grann i traven också. ska försöka ta mig ut till någon tränare men jag har fortfarande inga vinterdäck så jag är ganska fast där jag är så jag får vänta till våren.
men han är så jäkla framåt och taggad. det tackar jag för :D

jobbets hingstar tar sig en dagsvila:)

Likes

Comments

inte för att dra upp någon form av mat hets så slog det mig härom dagen att jag faktiskt vägde mindre när jag jobbade på donken och endast åt snabbmat varje jäkla dag.
idag äter jag lagad mat varje dag och väger mycket mer än vad jag gjorde då. dock så mår jag bättre både fysiskt och psykiskt. jag har liksom inte varit sjuk på över ett år snart ?!?! och jag var sjuk minst en gång varannan månad och jag blev nästan aldrig helt frisk mellan gångerna heller. jag var trött konstant. den enda gången jag var pigg var efter stängningsskiften då jag hade hinkat bra mycket kaffe medan jag gjorde kontorsjobbet efter stängning. och jag rökte så mycket cigg så det pep ur lungorna på mig när ja andades.

idag känner jag mig som en helt annan människa. jag är frisk, pigg och har rutiner. jag kanske tjänar mindre pengar nu mot då och det går knappt runt för mig i månaden med hus/el/bil och diverse räkningar. men vet ni? jag lever hellre fattig än att leva som jag gjorde då. min kropp tynade bort och jag var ständigt hög på cigg och kaffe för att hålla mig fokuserad.

jag har varit rökfri (endast feströkt) i ca 1,5 år och idag känns det konstigt att jag en gång i tiden har varit rökare. jag tänkte skriva ett inlägg om hur jag lyckades sluta om det skulle vara intressant?

men nu kanske jag ska gå in och käka lunch. sitter nämligen i bilen ;) det blev kanske ett litet rörigt inlägg men så får det vara. kände för att skriva och hade ingen direkt plan alls ;)
solong !

Likes

Comments

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" height="360px" scrolling="no" src="http://www.bloggerfy.com/se/widget/expose?id=3877876&layout=1&style=1" width="250px"></iframe>