köpte en ny sadel till grymm. jag provade en prestige arezzo och jag fick en riktigt bra känsla när jag provred med den. Han tog ut stegen och kändes framåt och mjuk. Han som annars brukar kännas lite låst och inte alls framme för skänkeln. Men tänkte att det kanske var en tillfällighet.  lämnade tillbaks sadeln och kollade runt efter såna sadlar och såg att dom låg på runt 15000 begagnade... alltså över min budget. så hoppet sänktes enormt och jag började kolla på andra modeller och märken. höll på att klicka hem en annan när en arezzo dök upp på Facebook för säkert halva priset av vad den är värd. och jag slog till.

och jag har haft exakt samma känsla varje gång jag har ridit i den här sadeln som när jag lånade hem en. den ligger än mot ryggen riktigt fint och han får en otrolig bogfrihet med sadeln. jag sitter rakt (hamnade i stolsits i min andra sadel) och grymm verkar vara otroligt nöjd. Han har inte velat galoppera framåt tidigare utan som sagt blivit låst har det känts som.

det är en fröjd. Men kan det verkligen bli så annorlunda på grund av en sadel? :o men grymm känns nöjd. och man känner ju sin häst bäst. och jag har ju ridit in och utbildat honom själv så jag känner när det är något som inte står rätt till.

Jag har bokat en ny hoppträning på tisdag
det gick inte så jätte bra sist men magkänslan känns positiv nu :)

mina pojkar ❤😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

tyvärr så har det blivit som någon jävla prestige att rida runt på hästar som kröker på nacken. kan folk börja se skillnad på en häst som krullar ihop sig och en häst som arbetar genom rygg och bakben så skulle denna sport vara så mycket trevligare.

och angående graman... det är fortfarande en hjälptygel enligt mig för hästar som kanske har tendens att ställa sig eller hästar som nockar en på snoken och inte för att kröka ner hästens nacke.

vad händer med en häst som inte har muskler än för att gå i en stadig form om man tvingar ner hästen "på tygeln" . hästen går sönder...

Likes

Comments

jag sitter på mitt badrums golv på lunchen och försöker klippa bort alla tovor på ena katten. efter att hon opererade bort en knöl så gick hon upp i vikt och pälsen blev mycket längre. men själva kvalitén sämre. ingen av mina katter har haft problem med tovor förens nu. Den andra har jätte fin päls och får fortfarande aldrig tovor.

ett problem är ju bara att jag får inte bort tovorna mellan bakbenen. hon tycker inte alls om att bli klippt så egentligen skulle jag ta na till veterinären men hon får panik av att åka bil. hon skriker och flämtar så jag drar mig för att åka till vet :/

nu är hon klippt lite här och där och ser allmänt skit ful ut xD. vi har krig.. det är inte som hundar som ger upp efter ett tag.

Likes

Comments

jag är (var) en person som alltid ställde upp för andra personer. Om dom bad om skjuts, pengar tjänster osv så ställde jag alltid upp utan att tveka. Jag har blivit utnyttjad så många gånger och aldrig fått något tillbaka. jag kom till en punkt då jag endast dög när folk ville ha skjuts eller klippa sig.

Jag skulle så gärna vilja höra "ska vi ta en kaffe i veckan" än "kan du klippa mig i veckan" när man hör av en gammal vän.
Jag har sållat bort personer i mitt liv som har stått mig nära som endast har velat åt skjuts, pengar, billiga klippningar eller att jag alltid kom när dom behövde mig, när dom var ledsna och behövde prata... jag kunde komma mitt i nätterna trots att jag skulle upp och jobba dagen efter. men blev behövde jag hjälp så fanns ingen där... behövde jag en tjänst så var det ingen som kunde.
idag har jag inte så många vänner som jag umgås med utanför arbetstid. förutom Conny.
men tro inte att jag inte har försökt. det finns en person som har stått mig närmare än många andra. en person som kom till mig mitt i natten och drack kaffe med mig om vi var uttråkade.
den personen har blivit någon annan. och hör bara av sig när hen behöver tjänster.

så ibland får man fundera. behöver jag den här människan i mitt liv?

Likes

Comments

längesen nu.. jag har svårt att få ner i text allt jag vill säga. jag skulle vilja börja med videor. där jag istället för ett blogg inlägg i text gör en video och pratar. det känns mer personligt och jag uppskattar hellre att lyssna än att läsa. då kan man göra saker under tiden. bara lyssna i headset när man är ute och går, kör bil, sminkar sig eller vad nu vill pyssla med. synd att jag inte har en fungerande bra dator bara..

i alla fall. hur är det med mig? det rullar. grymm och jag var på våran första dressyrträning här om veckan och jag tror att han fick helt okej betyg. fortfarande överbyggd. han växer ju fortfarande, blev trött i slutet och vi fick kämpa för att han skulle vara fram för skänkeln.
vi har tränat på att åka mycket transport. det är så synd att man måste vara två för att lasta när dom är så här unga och oerfarna. jag har ju lastat honom själv och lastat ur honom själv men dock bara hemma. men det är inte ofta man får med sig någon. och jag känner mig nästan påstridig om jag frågar någon om hjälp. :/ . jag vill ut och åka MYCKET med honom. jag vill att lastningen ska vara lika naturlig som att gå in i boxen. han har blivit lite trixig men inte omöjlig utan han går in till slut. det tar aldrig mer än 5 min. om ens mer än 3 min.

i morgon ska vi på hoppträning. jätte spännande. har hoppat lite vattenmatta hemma. gick bra åt ena hållet och det gick inte alls åt andra. bara att träna.

nån dag ska jag våga mig ut på en p&j. när mina nerver håller. jag vill börja tävla men jag tycker inte om att vara bland mycket människor och när människor kollar på mig. därför har jag en ensamträning och ingen gruppträning. även för att folk är dömande.

Likes

Comments

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" height="360px" scrolling="no" src="http://www.bloggerfy.com/se/widget/expose?id=3877876&layout=1&style=1" width="250px"></iframe>