avelspsret som vi köpte kan nog vara dom suraste ormarna jag har stött på. skulle flytta på hanen igår. pratade med Conny i telefonen på vägen hem från stallet och han hade försökt flytta på honom men han hade huggit mot glaset, ett par gånger på handskarna och det blev till och med repa i glaset efter hans tänder så han sa att han gav upp. Jag kom hem och drog på mig handskarna och plockade upp ormen. Inga problem tills han skulle in i det andra terrariet. bredvid står Conny med en ormkrok och snabb som en jävla vessla så hugger han mot conny. försöker slingra sig ur mitt grepp och jävlar vad snabb han var trots att han är en nästan vuxen boa. slänger sig ur mitt grepp och hugger Conny på armen och i benet. slingrar iväg. Jag får tag i hans svans och får tag i honom och ber en inre bön att han inte ska hugga mig i ansiktet. slänger in honom i terrariet och torkar svetten eftrtåt. det var den jävligaste ormen jag har hanterat. (och vi har haft sammanlagt 10 ormar ca). reptil folk menar att man aldrig ska hantera sina djur. max en gång om året eller så. jojo... då blir dom såhär. vi hanterar våra juveniler i alla fall en gång o veckan när vi tar ut dom för matning. big no no för matning i terrariet enligt mig.
jag kan inte säga bu eller bä om dom GILLAR hanteringen. men dom är lugna, vana och tolererar det utan att försöka fräsa, hugga, eller smita.

igår saknade man den stora boan som vi sålde. hon var så fruktansvärt snäll på alla sätt. även när hon fastnade i ett handtag vid matning och vi fick hålla fast henne och ha sönder handtaget med spett så så hon inte ett knyst. :)
Hoppas fan att surpupporna gör deras jobb vid ihopsläppet sen annars vet jag inte vad vi ska ha dom till 😂.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" height="360px" scrolling="no" src="http://www.bloggerfy.com/se/widget/expose?id=3877876&layout=1&style=1" width="250px"></iframe>