​Historian om piggelin är lite rolig, detta är ej hästar i företaget utan två ponnys köptes till barnen. Säljaren till ena shettisen nämnde att hon var tjock så hon skulle dra ner på maten. Men det visade sig att ponnyn var dräktig. Men ingen vet med vilken hingst. Jag tycker fölet ser ut att ha islandshäst i sig.

Molly som mamman heter fölade helt utan förvarning. Det var mitt pass denna dag också. Vid 16.00 ca så fodrade jag dom i hagen. Jag hade kollat mjölken på morgonen och det var fortfarande klart genomskinligt så jag tänkte att då är det inte dags än på ett tag. Mjölken ska ju bli vit dagen innan. Hon hade inte haft några vaxproppar  heller som dom oftast får. Och 90 procent av alla hästar fölar på natten.. I alla fall så fodrade jag dom vid fyra och allt såg lugnt ut. Vi gick ner till sjön med hundarna. Hade besök av en person från förra stallet.

Vid 18.00 åker jag hem från dagen men hon som är på besök stannar mig och ropar att Molly har fölat i hagen. Hoppsan. Så snabbt gick det.

Fölet fick namnet Piggelin och blev ett litet sto :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" height="360px" scrolling="no" src="http://www.bloggerfy.com/se/widget/expose?id=3877876&layout=1&style=1" width="250px"></iframe>